Megadeth-yhtyeen perustajajäsenelle potkut – syynä syytökset alaikäisten groomaamisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnettu pitkän linjan heavy- ja thrash metal -yhtye Megadeth on erottanut basisti David Ellefsonin riveistään. Päätöksen taustalla ovat yhtyeen perustajajäseniin kuuluneeseen Ellefsoniin kohdistuneet syytökset alaikäisen tytön houkuttelemisesta seksiin.

Kohu sai alkunsa sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvankaappausten ja videoiden ansiosta. Ne olivat peräisin keskusteluista, joita Ellefson oli käynyt viestien jakajan mukaan alaikäisen tytön kanssa. Variety-lehden mukaan Ellefson kiisti syytökset sittemmin yksityiseksi muutetulla Instagram-tilillään, väittäen keskustelujen toisen osapuolen olleen täysi-ikäinen ja kuvankaappausten olleen manipuloituja hänen maineensa pilaamiseksi.

Megadethin tiedotteen mukaan yhtye ei tiedä kaikkia tapauksen yksityiskohtia, mutta suhtautuu siihen vakavasti ja erottaa bändin kanssa jo valmiiksi heikoissa väleissä olleen basistin. David Ellefson perusti Megadethin laulaja-kitaristi Dave Mustainen kanssa Kaliforniassa vuonna 1983. Ellefson soitti Megadethissa vuonna 2002 tapahtuneeseen yhtyeen väliaikaiseen hajoamiseen saakka, ja liittyi sen riveihin jälleen vuonna 2010 sovittuaan erimielisyytensä Mustainen kanssa.