Kesä jatkuu! Sääennuste lupaa viikonloppuksi kesähelteitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Touko-kesäkuun vaihde on perinteisesti aikaa, jolloin koululaiset päästetään kesälomille. Nyt sääennusteet lupaavat rankkojen sadekausien jälkeen poutaa pitkälle kesäkuuhun. Aurinkoinen sää tuo mukanaan myös helteen.

– Lauantaina iltapäivällä korkeapaineen ja auringonpaisteen lämmittävä vaikutus tuntuu jo, sillä ennustemalleissa vilahtaa mahdollisuus liki 20 asteen lukemista maan länsiosassa. Todennäköisemmin 20 asteen rajapyykki kuitenkin rikkoutuu sunnuntaina laajemmilla alueilla maan etelä- ja keskiosassa, Forecan Markus Mäntykangas lupaa.

Lapissa on satanut viime päivinä lunta, mutta Ilmatieteen laitos kertoo aurinkoisen sään vaikuttavan myös pohjoisimpaan Suomeen. Meteorologien mukaan lumenlähtö uhkaa nyt Lapissakin kesäkuun lähestyessä. Aurinkovoiteet esiin, kesä on virallisesti alkamassa koko Suomessa.