Herkuttelu koitui huumediilerin kohtaloksi – poliisi selvitti sormenjäljet somekuvasta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rakkaus homejuustoa kohtaan on koitunut huumeiden välittämisestä tuomtun miehen kohtaloksi. Poliisi oli onnistunut selvittämään hänen henkilöllisyytensä kuvasta, jossa hän pitelee kädessään stilton-juustoa.

Carl Stewart oli jakanut salatussa EncroChat-pikaviestisovelluksessa viattoman näköisen kuvan, jossa hänellä on kädessään kimpale Stilton-homejuustoa. Poliisit analysoivat kuvaa ja selvittivät lopulta siitä 39-vuotiaan miehen sormenjäljet. Poliisin mukaan Stewart käytti EncroChat-sovellusta välittääkseen eteenpäin laittomia huumausaineita.

Liverpoolissa asuva mies on The Guardian -lehden mukaan tuomittu sittemmin 13 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon. Hän myönsi oikeudessa syyllistyneensä toimiin, joiden tarkoituksena oli välittää eteenpäin muun muassa kokaiinia, heroiinia, MDMA:ta ja ketamiinia.