Tampereelle tulee taideratikka – suunnittelukilpailu avoinna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tampereen ratikka on ollut suosittu kulkuväline ja saavuttanut paikkansa kaupungin katukuvassa. Yksi Tampereella liikennöivistä raitiovaunuista tulee olemaan taideratikka. Se saa ylleen vaihtuvan taiteilijan suunnitteleman teoksen osana Ratikan taideohjelmaa.

Ratikan taideohjelma käynnisti suunnittelukilpailun, jossa valitaan viisi teosta Tampereen taideratikkaan. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Teokset näkyvät taideratikan yliteippauksina puoli vuotta kerrallaan. Taideratikallaan Tampere liittyy kiinnostavien taideratikkakaupunkien joukkoon.

Ulkomailla taideratikkatoteutuksia on tehty esimerkiksi Australian Melbournessa. Helsingissä taideratikoita on nähty lyhytaikaisesti esimerkiksi osana HKL:n juhlavuotta. Teokset haetaan avoimella suunnittelukilpailulla, voittajat valitaan yleisöäänestykselläTaideratikan taideteosten suunnitteluun järjestetään avoin suunnittelukilpailu, jossa valitaan viisi erilaista vuosina 2021–2024 toteutettavaa taideteosta. Kilpailu on avoinna 24.5.-3.8.2021.