Suosittu Norppalive suljetaan – kameran sijainti paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten rakastamassa Norppalive-lähetyksessä on vuosien ajan päästy seuraamaan Pullervon ja muiden saimaannorppien puuhia Saimaalla. Tämänvuotinen lähetys joudutaan kuitenkin katsojien harmiksi sulkemaan jo ennenaikaisesti. Syynä on Norppaliven sijainnin paljastuminen.

WWF:n kehityspäällikkö Justis Hyvärisen mukaan Norppaliven sijainti säily viiden vuoden ajan pienen piirin tiedossa, mutta nyt näyttää siltä että tieto on levinnyt. Tämä on johtanut ilmiöön, jossa ihmiset ovat lähestyneet eläimiä kuvatakseen niitä. Liian lähelle saapuneiden ihmisten aiheuttaman häiriön vuoksi norpat ovat joutuneet sukeltamaan veteen liian tiuhaan tahtiin.

WWF kertoo harkitsevansa kameran sijoittamista uuteen paikkaan ensi keväänä. Norppalive keräsi tänä vuonna kolmessa viikossa jopa lähes 1,2 miljoonaa katselukertaa. Tänä vuonna lähetyksessä kuultiin ensi kertaa myös ääntä paikalle asetettujen mikrofonien ansiosta.