Virgin Hyperloopia koeajettiin ensi kertaa matkustajien kera – 500 metrin matka kesti 15 sekuntia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyperloop on edelleen kehitteillä oleva kulkuneuvo, jonka ansiosta ihmiset voisivat matkustaa hurjilla nopeuksilla tyhjiöputkien sisällä kiitävissä kapseleissa. Lukuisat teknologia-alan yritykset ovat viime vuosina pyrkineet tekemään konseptista todellisuutta.

Nyt Virgin-yhtiö on koeajanut omaa kehitteillä olevaa hyperloopiaan ensi kertaa matkustajien kera. Kapseli kyyditsi kahta Virginin työntekijää 500 metrin matkan edestä Nevadan autiomaassa 172 kilometrin tuntivauhdilla. Matka kesti 15 sekuntia.

Nyt saavutettu 172 kilometrin tuntivauhti on vielä kaukana Virginin tavoittelemasta tuhannen kilometrin tuntinopeudesta. Magneettiradan päällä leijuvien kapseleiden pitäisi ainakin teoriassa saavuttaa tyhjissä hurjia nopeuksia käytännössä olemattoman ilmanvastuksen ansiosta. Toimiessaan hyperloopin etuja olisivat myös lentomatkustamiseen verrattaen pienempi energiankulutus ja päästöt.