Ärsyttävätkö hauen ruodot ruoanlaitossa? Jauha fileet murekkeeksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Nyt jos koskaan kannattaa kalastaa haukea. Hauki on herkullinen kala, mikä sopii erityisesti pihveihin, murekkeisiin ja pulliin. Hauen voi myös perata ruodottomaksi esimerkiksi kokki Jaakko Kolmosen opella, mutta helpointa se on saattaa herkulliseksi murekkeeksi.

Helpoin tapa tehdä haukiruokaa on jauhaa fileet murekkeeksi tai pihveiksi, jolloin ruodoista ei tarvitse huolehtia lainkaan. Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on nyt julkaissut reseptin, jossa hauki yhdistetään korianteriin.

Helpot hauki-korianteripullat

500 g haukea jauhettuna

200 g päivän vanhaa leipää

4 rkl majoneesia

4 rkl tuoretta korianteria pilkottuna

1 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna

1 kananmuna vatkattuna

2 rkl kalakastiketta

4 kevätsipulia pilkottuna

suolaa ja valkopippuria

auringonkukkaöljyä paistamiseen

Laita jauhettu kala kulhoon. Surauta leipä muruiksi sauvasekoittimella ja sekoita murut jauhetun kalan sekaan. Lisää massaan majoneesi, korianteri, inkivääri, kananmuna, kalakastike ja kevätsipulit. Sekoita hyvin ja pyörittele taikinasta halkaisijaltaan noin neljän senttimetrin kokoisia pullia. Lämmitä öljy pannulla ja paista pullat pienissä erissä kypsiksi, noin 7-8 minuuttia per satsi. Tarjoa hyvän salaatin ja sitruunalohkojen kera.