Ärsyttävätkö hauen ruodot ruoanlaitossa? Jauha fileet murekkeeksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Nyt jos koskaan kannattaa kalastaa haukea. Hauki on herkullinen kala, mikä sopii erityisesti pihveihin, murekkeisiin ja pulliin. Hauen voi myös perata ruodottomaksi esimerkiksi kokki Jaakko Kolmosen opella, mutta helpointa se on saattaa herkulliseksi murekkeeksi.

Helpoin tapa tehdä haukiruokaa on jauhaa fileet murekkeeksi tai pihveiksi, jolloin ruodoista ei tarvitse huolehtia lainkaan. Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on nyt julkaissut reseptin, jossa hauki yhdistetään korianteriin.

Helpot hauki-korianteripullat500 g haukea jauhettuna200 g päivän vanhaa leipää4 rkl majoneesia4 rkl tuoretta korianteria pilkottuna1 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna1 kananmuna vatkattuna2 rkl kalakastiketta4 kevätsipulia pilkottunasuolaa ja valkopippuriaauringonkukkaöljyä paistamiseen

Laita jauhettu kala kulhoon. Surauta leipä muruiksi sauvasekoittimella ja sekoita murut jauhetun kalan sekaan. Lisää massaan majoneesi, korianteri, inkivääri, kananmuna, kalakastike ja kevätsipulit. Sekoita hyvin ja pyörittele taikinasta halkaisijaltaan noin neljän senttimetrin kokoisia pullia. Lämmitä öljy pannulla ja paista pullat pienissä erissä kypsiksi, noin 7-8 minuuttia per satsi. Tarjoa hyvän salaatin ja sitruunalohkojen kera.