Seiska: Niko Ranta-aho veti siskonsa mukaan Katiska-vyyhtiin – yhdeksän vuoden vankeustuomio uhkaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin käräjäoikeudessa on aloitettu Katiska 2 -rikosvyyhdin käsittely. Valmisteluistunnossa syyttäjä esitti, että hakee Niko Ranta-aholle ja hänen siskolleen mittavia vankeusrangaistuksia. Ranta-aho viestitteli siskonsa kanssa voimakkaan amfetamiiniöljyn tuomisesta Suomeen.

Seiskan mukaan Niko Ranta-ahon siskolle haetaan yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta. Toissijaisena syytteenä on avunto, jolloin tuomion pituus olisi kolme ja puoli vuotta.

Sisarukset olivat viestitelleet amfetamiiniöljyn tuomisesta maahan myyntitarkoituksessa. Aiemminkin huumausainerikoksista tuomittu Ranta-aho on syytettynä nyt maksimirangaistuksesta. Kyse on 13 vuoden tuomiosta. Sisarukset kiistävät syytteet.