Uudessa realitysarjassa haetaan astronauttia – voittaja pääsee avaruuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vain harvalla on mahdollisuus ryhtyä astronautiksi, vaikka moni on siitä joskus haaveillut. Pian yhdelle onnekkaalle avautuu mahdollisuus toteuttaa unelma avaruuteen matkustamisesta tulevan realitysarjan ansiosta.

Yhdydvaltalainen The Discovery Channel hakee parhaillaan osallistujia Who Wants to Be An Astronaut?, eli Kuka haluaa astronautiksi? -ohjelmaan. Siinä joukko ihmisiä kilpailee keskenään paikasta Axiom Space -yhtiön ensimmäisestä yksityisestä lennosta Kansainväliselle avaruusasemalle.

-Haluaisimme erilaisen joukon ihmisiä joista jokaisella on oma tarinansa siitä miksi he haluavat avaruuteen, miksi he ovat avaruuteen matkustamisen arvoisia ja mikä heidän taustansa on, realitysarjaa tuottavan Boat Rocker Studios -yhtiön toimitusjohtaja Jay Peterson kuvaili New York Times -lehdelle.

Tuotantoyhtiön mukaan ohjelmaan etsitään tavallisiksi kuvailtuja ihmisiä, jotka haluavat jatkaa avaruusmatkansa koko maailman kanssa. Sarjaan haetaan parhaillaan osallistujia internetissä. Hakijoiden täytyy olla vähintään 18-vuotiaita, asua Yhdysvalloissa, osata hyvin englannin kieltä ja olla hyvässä kunnossa.