Iisalmella tehty karhuhavaintoja – eläin ei ole aiheuttanut vaaraa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Savossa sijaitsevassa Iisalmessa liikkuu karhun erauspentu, josta on tehty useita havaintoja tiistaina ja keskiviikkona. Iisalmen poliisi kertoo, että pennusta on tullut kaksi ilmoitusta keskiviikon aikana ja yksi ilmoitus edeltävänä yönä.

Erauspennuksi kutsutaan karhua, joka on jo vuoden ikäinen, mutta ei vielä kahta täyttänyt. Mesikämmen on liikkunut Paloisvuoren, Peltosalmen ja Ohenmäen alueella valtatien 5 ja rautatien läheisyydessä. Viimeinen havainto karhusta on tehty rautatiellä kello 12 jälkeen. Havainnot karhusta on tehty harvaan asutulla alueella eikä sen liikkeistä ole aiheutunut vaaraa.

– Karhun liikkeistä ei ole tarvetta ilmoittaa poliisille, mikäli se ei lähesty asutusta, poliisi sanoo.