Miten sinä nollaat etäaivot? Opiskelijoilla yksi vinkki ylitse muiden

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Opiskelijoilla on ollut pandemian aikana vaikeaa. Moni on kärsinyt yksinäisyydestä ja yhteisön tuoman tuen puutteesta sekä opiskeluissa että vapaa-aikana. Etäaivot on ilmiö, joka saattaa lamaannuttaa ja masentaa. Neljän seinän sisällä istuminen vaatii nollaamista.

Toiset nollaavat aivonsa nukkumalla, jotkut esimerkiksi videopelejä pelaamalla ja kolmannet turvautuvat päihteisiin. Pätevin keino lienee liikunta ja samalla lisää omaa onnellisuuttaan. Vaasalainen opiskelijajärjestö VAMOK tahtoo nyt kannustaa kaikkia osallistumaan Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjaan.

Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjassa edistetään opiskelijoiden hyvinvointia vuoden aikana kolmella teemalla: terveys, liikunta ja onnellisuus. Vuoden aikana korkeakouluopiskelijoille järjestetään tapahtumia ja tempauksia teemoihin liittyen. Tästä voi ottaa kaikki opiskelijat koppia, sillä harvassa ovat ne asiat, jotka vaikuttavat yhtä myönteisesti hyvinvointiin kuin liikunta.