Karmiva sääilmiö Kiinassa – 21 ihmistä kuoli maastojuoksukilpailussa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yllättäen jääävän kylmäksi muuttunut sää tappoi 21 maastojuoksukilpailuun osallistunutta urheilijaa Kiinan Gansussa. Osallistujat olivat lähteneet lauantaina aamusta 100 kilometrin pituiselle maastojuoksumatkalle, kun vuoristoseudun osuudella sää oli muuttunut radikaalisti.

T-paidoissa ja shortseissa kilpailuun lähteneet juoksija kohtasivat matkan aikana rajusti laskeneen lämpötilan ja raekuuroja. Kilpailujärjestäjät lähtivät evakuoimaan hätään joutuneita juoksijoita ja kilpailu keskeytettiin iltapäivällä. Kilpailuun osallistui yhteensä 172 ihmistä, Reuters uutisoi.

– Sade muuttui aina vain voimakkaammaksi, 24 kilometrin kohdalla kilpailun keskeyttänyt Mao Shuzhi kertoo ja kiittää onneaan päästyään lämpimään.

Nyt selvitellään, olisiko kilpailuorganisaation täytynyt seurata tarkemmin sääennusteita. Tuulet olivat niin voimakkaita, että pelastushenkilökunnan tarjoamat lämpöpeitot repeytyivät. Monet juoksijat kärsivät hypotermiasta.