Poliisi luuli ratsaavansa kannabiskasvattamon – paljastuikin bitcoin-louhokseksi

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian poliisi suoritti taannoin ratsian teollisuushalliin, jota epäiltiin kannabiskasvattamoksi. Laittomien kasvien kasvatuksen sijaan rakennuksessa louhittiinkin bitcoinia, tosin sitäkin laittomin keinoin.

Poliisien epäilys oli kohdistunut Birminghamin laidalla sijaitsevaan teollisuusrakennukseen siellä ympäri vuorokautta liikuskelleiden ihmisten sekä runsaslukuisten kaapelointien ja tuuletusjärjestelmien vuoksi. Rakennuksen myös huomattiin drone-kameran avulla hohkaavan runsain määrin lämpöä. Viranomaiset uskoivat näiden asioiden viittaavan siihen, että teollisuushallia käytettiin kannabiksen kasvatukseen.

Kannabiskasvien sijaan poliisit löysivät rakennuksesta noin sata Antminer S9 -konetta. Niitä käytetään bitcoin-virtuaalivaluutan louhintaan. Toiminta ei ole itsessään lainvastaista, mutta tässä tapauksessa louhijat eivät maksaneet itse siihen käytetystä sähköstä vaan varastivat sitä sähköverkosta.

Poliisit takavarikoivat varastohallista The Verge -sivuston mukaan noin 4 000 euron edestä louhintaan käytettyä laitteistoa. Tapaus ei kuitenkaan ole toistaiseksi johtanut pidätyksiin.