Ruotsissa katastrofi jääkiekon MM-kisoista – lähes maansuru: ”Jättifiasko”

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan käynnissä olevat jääkiekon MM-kisat olisivat olleet jälleen kerran näytön paikka läntisen naapurimaamme Ruotsin joukkueelle, joka on perinteisesti menestynyt kisoissa hyvin. Toisin kuitenkin kävi, sillä tällä kertaa Ruotsissa koettiin katastrofi maan pudotessa MM-kisoista kesken kaiken selviytymättä edes pudotuspeleihin.

Tiistai-iltana Ruotsi kohtasi Venäjän ja aluksi ottelu vaikutti Tre Kronorin puolesta hyvältä, mutta tiedossa oli, että maa oli pakkovoiton edessä. Lopulta tasaiseksi äitynyt ottelu eteni 2-2 -lukemin aina voittomaalikilpailuun saakka, ja siinä itänaapurimme oli tällä kertaa länsinaapuria parempi. Venäjä voitti Ruotsin lukemin 3-2 ja hannuhanhet passitettiin historiallisesti kotimatkalle. Tukholman Sergelin torilla tuskin tavataan.

Unelma maailmanmestaruudesta vaihtui siis ruotsalaisten osalta maitojunaan. Perinteiseen tapaan Suomessa ei ole juuri surkuteltu sitä, että Ruotsi häviää.