Arkeologit löysivät muinaiset tatuointivälineet – valmistettu linnun luista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tatuointien historia ulottuu kauemmas, kuin moni tulisi ehkä ajatelleeksikaan. Nyt arkeologit ovat paljastaneet tehneensä löydön, joka osoittaa Yhdysvaltojen alkuperäiskansojen harjoittaneen tatuointien tekemistä jo ainakin 3 000 vuotta sitten.

Tennesseen osavaltion arkeologit perehtyivät taannoin vuonna 1985 Fernvalessa tehdyistä kaivauksista löytyneisiin teräviin luuesineisiin. Esineitä analysoimalla niiden pääteltiin olleen tatuointityökaluja terien päistä löydettyjen mustien ja punaisten väriaineiden jäämien vuoksi.

Science News -sivuston mukaan kalkkunan luista valmistettuja tatuointityökaluja käyttivät Fernvalessa noin vuosina 1600-3500 eaa eläneet ihmiset.

Fernvalen luuesineet ovat vanhimpia koskaan löydettyjä tatuointityökaluja. Vanhin ihmisen ihossa säilynyt tatuointi on löydettiin Jäämies Ötzi -nimellä tunnetulta muumioituneelta mieheltä. 3300-luvulla eaa eläneen Ötzin hyvin säilynyt ruumis löydettiin Alppien jäätiköltä Itävallasta vuonna 1991.