Poliisilta vakava kehotus nuorten päättäjäisjuhlintaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monille poikkeukselliseksi ja haastavaksikin osoittautunut kouluvuosi päättyy tulevana viikonloppuna. Nuoret odottavatkin jo innolla päättäjäisviikonloppua, jota päästään näillä näkymin juhlistamaan kesäisessä säässä. Nyt poliisi on kuitenkin kehottanut nuoria juhlistamaan koulujen loppua maltillisesti.

Poliisi on kertonut valvovansa nuorten päihteiten käyttöä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta normaaliin tapaan. Viranomaiset saattavat puuttua kokoontumisiin, mikäli niistä katsotaan aiheutuvan vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Vaikka koulujen päättymistä juhlitaan usein ongelmitta, saattavat onnettomuusriskit nousta lisääntyvän päihteiden käytön vuoksi.

Poliisi on kehottanut myös vanhempia puhumaan päättäjäisten juhlintaan mahdollisesti liittyvistä riskeistä nuorten kanssa, ja toivoo että huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse juhlailtoina. Vaara ei ole ohi myöskään koronaviruksen suhteen, ja juhlijoita kehotetaankin noudattamaan edelleen siihen liittyviä suosituksia sekä kokoontumisrajoituksia. Mahdollista karanteeniakin tulee edelleen noudattaa.

– Vuosi on ollut pitkä ja hanskat tekisi varmasti mieli lyödä jo tiskiin. On kuitenkin hyvä tiedostaa alueellinen koronavirustilanne ja harkita, voisiko päättäjäisiä juhlia pienessä porukassa tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, ylikomisario Outi Pennanen kertoo poliisin tiedotteessa.