Turun ulkosaaret kutsuvat retkeilijöitä – meren läheisyyttä ja kauniita maisemia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kotimaan matkailu kätkee uskomattomia helmiä ja yksi niistä löytyy Turun saaristosta. Turun ulkosaarille pääsee omalla veneellä tai yhteysaluksilla. Saaret sopivat erinomaisesti päiväretken kohteeksi.

– Kesä on saapunut Pähkinäisiin ja Maisaareen, ja Vepsään pääsee 28. toukokuuta alkaen. Kaikilla saarilla kesäretkitunnelma on taattu: voi patikoida, uida, onkia, soutaa, saunoa, käydä syömässä tai nauttia tulentekopaikoilla omia eväitä. Majoittua voi omassa veneessä, teltassa tai saarten mökeissä, Turun kaupunki hehkuttaa.

Maisaareen ja Pähkinäisiin liikennöi m/s Isla Rymättylästä. Yhteysaluksella matkustaminen on ilmaista, pitää vain muistaa varata paikka edellisenä päivänä. Aurajoen länsirannalta lähtee 31. toukokuuta alkaen päivittäin kolme edestakaista vuoroa Vepsään. Vesibussiin voi ostaa liput ennakkoon Rositan verkkosivuilta. Veneilijät voivat kiinnittyä vierasvenesatamiin.

– Parasta ulkoilusaarilla on meren läheisyys ja kauniit maisemat. Uimarannat ovat hiekkapohjaisia ja turvallisia, kalavedet erinomaiset. Soutuveneitä ja kajakkeja on vuokrattavana ja kisan voi laittaa pystyyn rantalentopallosta frisbeegolfiin. Vaihtelevan saaristomaaston luontopolut on merkitty hyvin uusiin opastetauluihin eikä eksymisen vaaraa ole.