Koululaisten pila päättyi karusti – vessanpöntön vettä juonut opettaja sairaalaan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Länsi-Ruotsin Markin kunnasta kantautui taannoin uutinen myrkytyksen saaneesta opettajasta. Poliisin kerrottiin tutkivan tapausta, jossa oppilaiden epäiltiin tahallisesti myrkyttäneen opettajansa. Erään oppilaan vanhemman mukaan taustalla oli kuitenkin vain pahasti pieleen mennyt käytännön pila.

Kolmen kuudesluokkalaisen tytön kerrotaan täyttäneen opettajansa vesipullon vessanpöntöstä peräisin olevalla vedellä. Opettaja oli joutunut sairaalahoitoon vedestä saamiensa oireiden vuoksi. Yhden pilaan osallistuneen tytön isä pitää tapausta erittäin vakavana, mutta hänen mukaansa tapausta on paisuteltu mediassa ja hän kertoo lapsen katuvan tekoa suuresti.

– Lapsista on maalattu kuva myrkkymurhaajina. Heidän tekonsa on vakava, mutta tarkoituksena ei ollut satuttaa ketään. He ovat 12-vuotiaita eivätkä ymmärtäneet voivansa antaa puhdistusaine- tai kolibakteerimyrkytyksen. He vain luulivat vain antaneensa opettajalle ällöttävää vettä, isä kuvaili Aftonbladet-lehdelle.

Myrkytysoireista kärsineen opettajan kerrotaaan opettavan nyt toista luokkaa. Koulun rehtori kuvailee tapausta vakavaksi mutta hankalaksi, sillä kyse on lapsista. Hänen mukaansa tapaus on nyt poliisien tutkittavana eikä koulu enää käsittele sitä aktiivisesti.