NASA lähettää kaksi luotainta Venukseen: ”Niin kuuma että lyijykin sulaisi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venus-planeettaa on tutkittu melko vähän, vaikka se sijaitseekin tähtitieteellisessä mittakaavassa lähellä Maata. Nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA suunnittelee korjaavansa asian. Tarkoituksena on lähettää tulevien vuosien aikana kaksi luotainta tutkimaan kuumaa naapuriplaneettaa.

NASAn suunnitelmissa on lähettää Venukseen Davinci+ ja Veritas -luotaimet. Vuosina 2028 ja 2029 matkaan lähetettävien luotanten tarkoituksena olisi valottaa tutkijoille kuinka Venuksesta tuli infernaaliseksi kuvailtu maailma. Venuksen pinnalla on niin kuuma, että lyijy sulaisi siellä.

Kiinnostus Venusta kohtaan on viime vuosina noussut, ja The Verge -sivuston mukaan uusien luotainten avulla halutaan selvittää oliko Venus vielä joskus asuinkelpoinen planeetta. Tarkoituksena on myös kartoittaa planeetan pintaa. NASAn edellinen Venusta tutkinut luotain tutki planeettaa vuodesta 1989 vuoteen 1994 saakka.