Ryanairin kone teki hätälaskun Berliiniin – syynä pommiuhka

Ohhoh! · Tim Isokivi

Irlantilaisen halpalentoyhtiö Ryanairin matkustajakone on tehnyt hätälaskun Berliiniin. Hätälaskun syynä oli mahdollinen pommiuhka. Kone oli ollut matkalla Irlannin Dublinista Puolan Krakovaan.

160 ihmistä kuljettanut lentokone laskeutui Berlin-Brandenburgin lentokentälle noin kello 21.00 jälkeen sunnuntai-iltana. Bild-lehden mukaan matkustajakone ja matkustajien matkatavarat tutkittiin, mutta mahdollisia vaaran aiheuttajia ei löydetty. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa Krakovaan noin kello 05.

Berliinin poliisi kertoi France 24 -uutiskanavan mukaan Ryanairin koneen laskeutuneen Berliiniin koneessa ilmenneen hädän vuoksi, mutta ei kommentoinut syytä tarkemmin. Yli viikko sitten toinen Ryanair-yhtiön kone ohjattiin laskeutumaan Valko-Venäjän Minskiin, jossa koneessa ollut paikallinen oppositioaktivisti pidätettiin. Viime heinäkuussa yhtiön kone teki puolestaan hätälaskun Lontooseen vääräksi osoittautuneen pommiuhan vuoksi.