Sunnuntaina vietetään liikenneraittiuspäivää – poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa vietetään 6. kesäkuuta perinteeksi jo muodostunutta liikenneraittiuspäivää. Kyseessä ei ole pelkkä nimellinen muistutus päihtyneenä ajamisen vaaroista. Poliisi myös tehostaa erityisesti rattijuopumusten valvontaa kyseisenä sunnuntaina.

Rattijuopumuksia valvotaan tehostetusti koko maassa, minkä lisäksi valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajien ajoterveyteen. Poliisin mukaan tehostettua valvontaa on tarpeellista kohdentaa juuri tähän ajankohtaan ja erityisesti viikonloppuihin, sillä kesäkuu kuuluu pahimpiin vakavien rattijuopumusonnettomuuksien sesonkehin.

– Alkoholia juoneena tai muuten päihtyneenä ei siis kannata lähteä ajamaan tänäkään viikonloppuna. Tärkeimpänä syynä on tietysti se, että riski loukkaantua tai kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Ajaste kertoo tiedotteessa.

Tehostettu valvonta ei suinkaan rajoitu tulevalle viikonlopulle. Rattijuopumuksia valvotaan tehostetusti myös 16-22. kesäkuuta. Sunnuntaina 20. kesäkuuta on tiedossa jopa 24-tuntinen rattijuopumusmaraton.