Aloita juoksuharrastus koiran kanssa – sopii aikuiselle ja terveelle lemmikille

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sisäliikuntapaikkojen ollessa kiinni ihmiset hakeutuvat lenkkipoluille. Juoksuharrastukseen saa pätevän kirittäjän ja kaverin omasta koirasta. Koiran on kuitenkin oltava aikuinen ja terve, jossa sen kanssa voi juosta harrastusmielessä.

– Kannattaa aloittaa tekemällä lyhyitä, rauhallisia lenkkejä ja tarkkailla koiran jaksamista. Lenkkejä voi pikkuhiljaa pidentää koiran jaksamisen mukaan. Vaikka itse pyöräilisi tai juoksisi rauhalliseen tahtiin, koiran tulee koko ajan keskittyä ja kulkea vierellä tiettyyn tahtiin eikä se voi itse säädellä vauhtiaan tai liikunnan määrää, Agria Eläinvakuutuksesta kerrotaan.

Koiralle tärkeimmät varusteet juoksu- tai pyörälenkkejä varten ovat mukavat ja hyvin istuvat valjaat ja tukeva hihna. Lemmikkitarvikeliikkeissä myydään myös erityisesti juoksuun tai pyöräilyyn sopivia joustavia hihnoja, jotka voi kiinnittää omistajan vyötärölle. Silloin omistajan kädet ovat vapaat ja koko paino on vastuksena, jos koira yhtäkkiä innostuu lähtemään väärään suuntaan tai päättää tehdä äkkipysähdyksen.

Lähde: Agria Eläinvakuutus