Seiska: Strömsö-kokki suututti Silvio Berlusconin mämmillä: ”Järkyttävä kokemus”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael ”Micke” Björklund on tituleerattu Ahvenanmaan tunnetuimmaksi kokiksi. Hän on tullut tunnetuksi suositusta Strömsö-ohjelmasta, ja lisäksi hän on esimerkiksi voittanut Ruotsin Selviytyjät -kilpailun vuonna 2020.

Nyt Michael Björklund on paljastanut onnistuneensa tarjoilleensa 1990-luvulla italialaispoliitikko Silvio Berlusconille mämmiä. Suomalainen perinneruoka ei ollut lukuisissa kohuissa kansainvälisesti paistatelleen poliitikon mieleen.

– Siitä nousi helvetinmoinen kohu! Berlusconi älähti lehdistölle, että Suomeen pitäisi lähettää apupaketti, sillä se mämmi oli hänen mielestään järkyttävä kokemus, Björklund paljasti Seiska-lehdelle.

Silvio Berlusconin on tiedetty jo pitkään nyrpistelleen toistuvasti nenäänsä suomalaisten ruokien vuoksi. Hän on muun muassa muistellut järkytyksellä suomalaisruokien maistamista Euroopan unionin elintarvikeviraston avajaisissa vuonna 2005.