Omatarveviljely on ekologista ja rentouttavaa – pienelläkin parvekkeella voi kasvattaa yrttejä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaupasta ostettavat yritit voi siirtää maljakkoon tai ruukkuun. Kesällä ne viihtyvät parvekkeella. Jos haluaa enemmän satoa, kannattaa taimien istuttaminen aloittaa viimeistän nyt.

Kiinnostus terveelliseen ruokaan ja koronan tuoma kotoilu ovat saaneet suomalaiset innostumaan kotitarveviljelystä. Järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta on tyytyväinen, että yhä useammalla parvekkeella ja kaupunkiviljelmällä kasvaa hyötykasveja. Etenkin lapsia tulisi kannustaa käsien upottamiseen multaan.

– Omatarveviljely on hyödyllistä monella tapaa. Mieli lepää puutarhapuuhista ja kroppa kiittää hyötyliikunnasta sekä lisääntyneestä kasvisruoasta. Viljelmistä hyötyvät myös pölyttäjähyönteiset. Oman ’pienen palan maaseutua’ voi luoda ahtaaseenkin tilaan. Yrtti-istutus parvekelaatikossa tai roikkuva tomaatti-amppeli ei paljoa tilaa vaadi, Velin opastaa.