Alaikäiset jälleen puukkohippasilla Vantaalla – huolestuttava ilmiö on lisääntynyt

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pääkaupunkseudun poliisilta, turvallisuusalan työntekijöiltä, opetustoimelta ja sosiaalihuollolta on tullut jo pitkään huolestunutta viestiä alueen asekulttuurista. Nuorilla on puukkoja ja jopa alaikäiset kantavat teräaseita repuissaan. Taannoin alaikäinen puukotti toista alaikäistä Vantaan Tikkurilassa.

Vantaalla kauppakeskus Tikkurissa tapahtuneessa väkivallanteossa yhtä nuorta vahingoitettiin teräaseella. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Timo Luoto kertoi, että tekijä tavoitettiin lähialueelta pian ilmoituksen jälkeen. Tapauksella oli myös ulkopuolisia todistajia ja tekoväline oli nopeasti poliisin hallussa.

– Poliisi pääsi nopeasti paikalle ja aloitti ensiaputoimet uhrille. Uhri toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon. Uhrin ja epäillyn nuoren iän johdosta poliisi ei kuitenkaan tiedota tapahtumasta tässä vaiheessa enempää, Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrottiin.