Prinssi Harry paljasti mielipiteen The Crown -sarjasta: ”Ei teeskentele”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian hovista kertova Netfllixin The Crown -sarja on kerännyt kiitosta ja valtavia katsojalukuja, mutta sarjan todenperäisyys on myös herättänyt keskustelua. Esimerkiksi saarivaltion kruununperijä, prinssi William, ei ole suhtautunut sarjaan innolla. Taannoin kuninkaalliset tehtävät taakseen jättäneen prinssi Harryn mielipide sarjasta on kuitenkin suopeampi.

Harry paljasti James Cordenin tuoreessa haastattelussa katselevansa The Crown -sarjaa mielummin kuin lukevansa kohuotsikoita itsestään ja vaimostaan, Meghan Marklesta. Tämä siitäkin huolimatta, että sarjan tuorein tuotantokausi keskittyi Harryn vanhempien, Dianan ja prinssi Charlesin myrskyisään avioliittoon.

– Se sarja ei teeskentele olevansa uutislähetys. Se on löyhästi todellisuuteen pohjautuvaa fiktiota. Sarja antaa suurpiirteisen idean paineista, joita velvollisuuksien ja viran asettaminen perheen ja kaiken muun edelle aiheuttaa –  ja niistä voi seurata, Harry kuvaili.

– Suhtaudun paljon suopeammin The Crown -sarjaan kuin perheestäni, vaimostani tai itsestäni kirjoitettujen tarinoiden näkemiseen. Sarja on ilmiselvää fiktiota, mutta lehtijutut esitetään faktana, sillä ne ovat näennäisesti uutisia. Sen kanssa minulla on ongelma, Harry jatkoi.