Superhelle jatkuu Suomessa – huomenna jopa 33 lämpöastetta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomea hellii parhaillaan vuodenaikaan nähden harvinainen helleaalto, jossa lämpötilat ovat edelleen nousemassa. Tänään maanantaina eteläisessä ja kaakkoisessa Suomessa voidaan Ilmatieteen laitoksen mukaan mitata jopa 32 asteen lämpötiloja, mutta vielä kuumemmaksi keli muuttuu jo heti tiistaina.

Tiistaiksi ennusteessa on nimittäin jopa 33 asteen hellettä erityisesti Kaakkois-Suomeen. Samalla voi syntyä voimakkaita ukkoskuuroja, joten sähkö- ja antennijohdot kannattaa pitää irti seinästä, kun laitteita ei käytetä. Pohjoisessa superhelteistä ei kuitenkaan ole tietoakaan, sillä Keski- ja Pohjois-Lapissa on reilusti viilempää kuin etelässä. Huomenna käsivarren Lapissa on 11 astetta ja alueelle ennustetaan sadekuuroja. Tiistaina lämpötila nousee 16 asteeseen ja aurinkokin voi jo paistaa.

Juhannukseksi esimerkiksi Tampereen alueelle ennustetaan helteisiä 26 asteen lämpötiloja vielä torstaille, mutta sadekuuroja lienee tämänhetkisen ennusteen mukaan tulossa. Keli myös viilenee juhannuksen myötä siten, että sunnuntaina Tampereelle on luvassa enää 22 asteen lämpötiloja. Helsingissä on sen sijaan luvassa noin 25 asteen helteitä koko juhannuksen ajan.