Todellinen rikospähkinä – 20 000 kiloa pistaasipähkinöitä varastanut pidätettiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenien tonnien edestä pistaasipähkinöitä päätyi taannoin väärille teille Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Poliisi on pidättänyt rekkakuskin, jota syytetään valtavan pähkinäerän varastamisesta.

Touchstone Pistachio Company -yhtiö oli huomannut tilintarkastuksessa pistaaseja kadonneen kymmenien tuhansien kilojen edestä. Tapausta tutkineet poliisit pääsivät lopulta 34-vuotiaan Alberto Montemayorin jäljille. Hänen uskotaan varastaneen noin 20 000 kilon edestä pisaasipähkinöitä sisältäneen puoliperävaunun.

Varastetut pistaasit oli siirretty noin tuhannen kilon pusseista pienempiin pusseihin, tarkoituksena myydä ne eteenpäin. Montemayorin hallusta takavarikoidut pähkinät on sittemmin palautettu takaisin Touchstone Pistachio Company -yhtiölle. Poliisi on kuitenkin pyytänyt yleisöltä edelleen vihjeitä tapaukseen liittyen.