Turisti maksoi 23 miljoonaan euroa paikasta Amazon-miljardöörin avaruuslennolla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-yhtiön perustaja Jeff Bezos paljasti taannoin suunnitelmansa avaruuteen matkustamisesta. Miljardöörin perustama Blue Origin -yhtiö lähettää ensi kuussa matkaan The New Shepard -raketin, jonka kyydissä avaruuteen nousevat muun muassa Bezos ja hänen veljensä.

The New Shepardin lennolle huutokaupattiin kesäkuun alussa yksi turistipaikka. Tarjouskilpailu päättyi lopulta tuntemattoman henkilön huudettua paikasta 28 miljoonaa dollaria, eli yli 23 miljoonaa euroa. Huutokaupan voittajan henkilöllisyys paljastetaan myöhemmin.

Huutokauppa herätti runsaasti kiinnostusta, ja Associated Press -uutistoimiston mukaan yhteensä yli 7 500 ihmistä 159 maasta rekisteröityi huutajiksi. Blue Originin New Shephardin ensilento toteutetaan 20. heinäkuuta. Yhteensä lennolle mahtuu kuusi matkustajaa, joista viimeinen tullaan paljastamaan lähiaikoina.