Video: Näin käy autonrenkaille laavan päällä?

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa ei ole tulivuoria, minkä vuoksi laavan keskellä ajamaan joutuminen olisi meillä äärimmäisen epätodennäköinen skenaario. Vulkaanisilla alueilla sijaitsevissa maissa, kuten Italiassa ja Islannissa näin ei tietenkään ole.

Mitä sitten tapahtuisi, jos syystä tai toisesta henkilöautolla joutuisi ajamaan laavan päältä? Tähän todennäköisesti harvojen suomalaisten päätä askarruttaneeseen mutta kiehtovaan kysymykseen saadaan vastaus tuoreella viraalivideolla.

Youtuben Action Lab Shorts -kanavan videolla maahan kaadetaan pieni määrä hehkuvaa laavaa, minkä jälkeen sen päältä ajetaan autolla. Laavan päältä ajeleminen ei selkeästi ole suositeltavaa, sillä jo pieni määrä sitä sytyttää auton renkaan liekkeihin. Puhkeamaan rengas ei tosin ehdi lyhyen yliajon aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.