Vakava varoitus Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen – viranomaiset: ”Tulee pysytellä sisätiloissa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oulussa nähtiin äskettäin poikkeuksellisen vakava ukkosmyrsky, kuin tuulen nopeudeksi mitattiin pahimmillaan peräti 30 metriä sekunnissa ja tuhot olivat mittavia. Yksi henkilö menehtyi rajussa myrskyssä. Nyt viranomaiset ovat julkaisseet varoituksen.

Tänään iltapäivällä kello 16.30 julkaistussa viranomaistiedotteessa varoitetaan, että Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen ennustetaan lähitunneiksi vaarallista myrskyä. Varoitusten lista on parhaillaan poikkeuksellisen pitkä.

– Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa esiintyy lähitunteina voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja. Irtain omaisuus on hyvä suojata ennen tuulen voimistumista. Ukkosen aikana tulee pysytellä sisätiloissa ja ulkona ollessa varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja, tiedotteessa todetaan.