Hurja näky: Peuran silmään kasvoi karvapeite

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Tennesseessä todistettiin taannoin epätavallista ja hieman karmivaakin näkyä. Farragut-nimisessä kylässä liikkui valkohäntäpeura, jonka silmästä kasvoi karvoja.

Valkohäntäpeura löydettiin harhailemasta sekavan oloisena ja verta vuotavana Farragutin kaduilta. Pian peurassa huomattiin jotain vielä odottamattomampaa. Sen silmämunien sarveiskalvot näyttivät olevan kokonaan karvan peitossa.

Huonon kuntonsa vuoksi lopetetuksi joutuneella eläimellä todettiin valkohäntäpeurojen keskuudessa leviävä virusperäinen verenvuototauti. Silmien karvankasvu johtui National Deer Association -järjestön mukaan sen sijaan sarveiskalvojen dermoidikystasta. Kyseessä on usein synnynnäinen kysta, joka voi sisältää esimerkiksi hampaita, kynsiä tai kuten tässä tapauksessa, karvoja.