Instagramin uudistus herättää raivoa?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram uudistuu tiuhaan tahtiin, mutta kaikki uudistukset eivät suinkaan ole käyttäjien mieleen. Pian palvelun käyttäjien julkaisusyöte saattaa jälleen muuttua.

Tähän saakka Instagram on ehdottanut käyttäjille suositeltua sisältöä sen jälkeen, kun hän on selannut syötteestä seuraamiensa tilien julkaisut läpi. Instagram on kuitenkin kokeilemassa suositellun sisällön seuratun sisällön sekaan sijoittavaa uudistusta. Sen ansiosta käyttäjät saattavat joutua katselemaan ystävien julkaisujen seassa kuvia ja maksettua sisältöä somevaikuttajilta ja brändeiltä, joita he eivät itse seuraa.

Instagramia on edelleen kritisoitu esimerkiksi siitä, että julkaisut näytetään nykyään syötteessä algoritmin valitsemassa järjestyksessä aikajärjestyksen sijaan. Todennäköisesti runsaasti mielipiteitä herättävä tuore uudistus ilmestyy osalle Instagramin käyttäjistä lähiaikoina. Engadget-sivuston mukaan ominaisuus on mahdolista kytkeä pois päältä 30 vuorokaudeksi.