Kaikkien aikojen ilmapalloeläin – seitsemänmetrinen tyrannosaurus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turkin Istanbulissa sijaitsevassa ostosskeskuksessa on hiljattain voinut törmätä Jurassic Parkia muistuttavaan näkyyn. Sen käytäville kohosi valtavan kokoinen, ilmapalloista valmistettu tyrannosaurus rex.

Tyrannosauruksen suunnittelivat Guide Verhoef, Bahar Belisan ja Willi Monroe. Se valmistui yhteensä 34 ilmapallotaiteilijan ja opiskelijan otimesta yhteensä kahden vuorokauden aikana. Ilmapalloeläin on 7,8 metriä korkea, 9 metriä levelä ja 19,6 metriä pitkä.

Näyttävä tyrannosaurus rikkoi lopulta Guinnessin ennätystenkirjan ennätyksen, sillä kyseessä on suurin koskaan valmistettu dinosaurusta esittävä ilmapalloeläin. Ilmapallorakennelma on osa ostoskeskuksen Balloon Animal Kingdom, eli ilmapalloeläinkunta-näyttelyä.