Viikonloppuna Suomeen jopa 30 asteen helteitä – kuuma jakso jatkuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on nähty viime päivinä hyvin poikkeavia säätiloja ja esimerkiksi kesäkuussa Suomessa on nähty viimeksi yhtä paljon hellepäiviä yli 60 vuotta sitten. Yhdysvalloissa ja Kanadassa sen sijaan on rikottu kaikkien aikojen lämpöennätyksiä.

Suomessa sää on tästä päivästä lähtien pari päivää hieman viileämpää, mutta vain tilapäisesti. Forecan ennusteen mukaan jopa 30 asteen hellesäät palaavat Suomeen jo viikonlopuksi, joten kesäkuun helteet näyttävät jatkuvan myös heinäkuun alussa.

Foreca tiedotti eilen, että helteinen säätyyppi tulee myös jatkumaan ainakin yli viikon ajan, eli kovin nopeasti käännettä viileämpänä ei tällä tietoa ole vielä tulossa.

Meteorologit pitävät mahdollisena, että hellejakso jatkuu vielä parikin viikkoa. Vaikka normaalisti pohjoisessa Suomessa onkin viileämpää, voidaan kuluvan hellejakson aikana nähdä yli 25 asteen lukemia koko maassa ja siten myös Pohjois-Suomessa. Samalla varoitetaan voimakkaista ukkosmyrskyistä.