Automatka koiran kanssa vaatii valmistelua – turvallisuus etusijalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kesä tarkoittaa monelle koiran omistavalle myös matkustamista autolla kotimaassa. Koira voi matkustaa autossa joko häkissä, takaluukussa tai turvavöissä. Häkin voi sijoittaa joko autonpenkille tai takaluukkuun.

Koiran autoon sijoittamisessa tulee muistaa, että ilman on kierrettävä tarpeeksi. Agria Eläinvakuutuksen mukaan takaluukussa matkustettaessa koiralle on asennettava verkko tavaratilan ja takapenkkien väliin. Koiralle voi myös hankkia valjaisiin kiinnitettävän turvavyön.

Koira on järkevää panna hihnaan ennen autosta poistumista. Eläintä ei myöskään saa jättää yksin autoon pysähdyspaikoilla. Joillekin koirille voi tulla matkapahoinvointia, jota kannattaa ennakoida aterioiden rytmittämisellä vasta automatkan jälkeen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.