Helteet väistymässä? Ensi viikon puolivälissä säätila voi muuttua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tehtiin kesäkuussa kaikkien aikojen ennätys kesäkuun hellepäivien määrässä, sillä mittaushistorian aikana ei ole nähty yhtä paljon yli 25 asteen päiviä. Helteet jatkuvat edelleen ja viikonlopuksi ennustetaan jopa yli 30 asteen kesäsäätä Lappia myöden.

Ensi viikon puolivälissä on kuitenkin tuoreimpien ennusteiden mukaan luvassa käänne, mutta sen sisällöstä ei ole vielä kovin tarkkoja ennusteita. Ilmatieteen laitoksen mukaan ensi viikon loppupuolella voi olla luvassa sekä sateita että ukkoskuuroja. Siihen saakka saadaan kuitenkin paistatella helteissä.

Parhaillaan erityisesti Pohjois-Amerikassa eletään tukalan helteisiä aikoja, sillä Kanadassa on mitattu lähes 50 asteen superhelteitä. Niiden myötä maailmanennätyksen mitannut pikkukaupunki tuhoutui juuri rajuissa maastopaloissa. Lienee selvää, että myös Suomessa avotulen teko on kiellettyä parhaillaan käynnissä olevan helleaallon myötä.