Koronailmiö: Nyt matkustetaan Pattayan sijaan Punkalaitumelle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat haltioituneita Suomen kauneudesta. Monet ovat tutustuneet kotimaahansa vasta nyt, kun koronaviruspandemia on estänyt matkustamisen ulkomaille. Samalla on rakastuttu kotimaamme aitoon puoleen ja maaseutuelämään. Työikäiset muuttavat sankoin joukoin pois betoniviidakoista.

Kun pari vuotta sitten matkustettiin lomalla Thaimaan Pattayalle, kulkee tie nyt esimerkiksi Pirkanmaan Punkalaitumelle. Perinteisen kulttuurimaiseman avulla matkailijoita luokseen kutsuva pitäjä on mieleenpainuva.

Lähellä keskustaa sijaitsee Porttikallio, jonka helppokulkuinen luontopolku näkötorneineen ja grillikotineen tarjoaa mukavat puitteet kaiken ikäisille retkeilijöille. Alueella on myös ulkokuntoilualue, pururatoja, 9-väyläinen frisbeegolfrata sekä hyvin parkkitilaa.

Punkalaidun tunnetaan erityisesti Koiramäki-talon kotina. Idyllinen Yli-Kirran maalaistalo ympäristöineen on ollut inspiraationa Kunnaksen rakastettujen Koiramäki-kirjojen kuvituksille, alueelta kerrotaan.