Matkailukeskus vaihtoi tonnikalan suomalaiseen järvikalaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Leppävirralla sijaitseva Sport & Spa Hotel Vesileppis on korvannut tonnikalan kokonaan suomalaisella järvikalalla. Jatkossa matkailukeskuksessa käytetyt kalasäilykkeet tulevat Atlantin sijaan naapurimaakunnasta Pohjois-Karjalasta.

Yhteistyökumppaniksi valikoitui nurmeslainen Pielisen Kala, joka on Suomen suurin kotimaisten luonnonkalasäilykkeiden tuottaja. Vaikka luonnonkalan kilohinta on tonnikalaa korkeampi, lupaa hotellinjohtaja Kimmo Rossi asiakkaiden saavan kalaruokia samalla hinnalla kuin aiemminkin. Maistamisen kynnys halutaan pitää matalana ja ensimmäisenä myyntiin tulee järvikalapitsa.

– Järvikalaa pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän, koska se on todella hyvää ja sillä on positiivisia ympäristövaikutuksia, hän lisää.