Ilmatieteen laitos: Uusi kuiva kausi saapumassa Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäkuu oli Suomen mittaushistorian lämpimin, mutta lämpimille säille ei näy loppua heinäkuussakaan. Nyt Ilmatieteen laitos on ennustanut uuden helle- ja kuivuusjakson olevan alkamassa Suomessa.

Tuoreiden ennusteiden mukaan Suomen itäpuolella oleva korkeapaine ei ole poistumassa vielä hetkeen, vaan se kierrättää kuumaa ilmaa maahamme Siperiasta. Sateet ovat jääneet Suomessa vähäisiksi heinäkuun alussa. Pieniä sateita on nähty vain itä- ja kaakkosrajalla.

Hellejakson pituus riippuu siitä, milloin Venäjän korkeapaine purkautuu tai siirtyy. Tällä hetkellä Keski- ja Itä-Euroopassa säätä hallitseva korkeapaine näyttää jatkossakin vaikuttamaan suursäätilaan.

Loppuviikosta on tosin mahdollista, että Suomen yli liikkuisi loppuviikosta pieni matalapaine. Sen myötä maan keskiosissa nähtäisiin jonkin verran sateita. Todennäköisesti ne osuisivat samoille alueille kuin kesäkuun kolme myrskyä, Ahti, Paula ja Aatu.Ilmatieteen laitos: Uusi kuivuusaalto saapumassa jälleen Suomeen