IS: Suomessa asuvat papukaijat sekosivat helteestä – karkumatkoilla ikäviä seurauksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poikkeuksellisen pitkä ja kuuma hellejakso on saanut trooppisten maiden lemmikkilinnut joukkopakoon. Papukaijat, undulaatit ja kakadut ovat tiirikoineet tiensä vapauteen kuuman sään kutsumana.

Ilta-Sanomien mukaan karanneista papukaijoista on tehty kolmen päivän aikana yhteensä 25 ilmoitusta. Helpparrot ry:n puheenjohtaja Jonna Tahvanainen sanoo, että tilanne on pahempi kuin koskaan aiemmin. Yhdistyksen etsijät ovat täystyöllistettyjä. Päivystyspuhelin soi taukoamatta.

Yhdistys sai viime vuonna 110 ilmoitusta kadonnesta lemmikkilinnuista ja niistä löytyi kunnossa kotiin ainoastaan 35 prosenttia. Suomen olosuhteet eivät ole ihanteelliset linnuille, jotka elävät luonnonvaraisena etelän lämmössä. Kotihäkki on turvallisempi paikka.

– Yhdistys neuvoo papukaijanomistajia kouluttamaan lemmikkinsä menemään itse häkkiin, tottumaan valjaisiin, saapumaan luokse kutsusta ja laskeutumaan lennosta suoraan alaspäin, Ilta-Sanomat raportoi.