Finnair ei tarkasta enää koronatodistuksia – vastuu siirtyi viranomaisille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiö Finnair ryhtyy noudattamaan uutta maahantulomallia maanantaista 12. heinäkuuta alkaen. Toimet avaavat vapaa-ajan matkustusta Suomeen ja Suomesta.

EU- ja Schengen-alueelta voi tulla Suomeen vapaasti 12.7. lähtien ilman mitään erityisiä terveysturvallisuustoimia, jos on:

– täysin rokotettu, tai– sairastanut koronaviruksen 6 kuukauden sisällä, tai– syntynyt vuonna 2006 tai sitä myöhemmin, tai– tulee alhaisen ilmaantuvuusluvun maasta.

Yhden rokotuksen saaneiden tulee käydä koronatestissä 72-120 tuntia maahantulon jälkeen, ja täysin rokottamattomilta edellytetään lisäksi ennakkotestitodistusta tai testiä maahan tullessa.Uuden maahantulomallin myötä Finnair luopuu koronatodistusvaatimuksistaan Suomeen tulevilla lennoillaan. Helsingistä kansainväliselle jatkolennolle siirtyvien matkustajien todistukset Finnair edelleen tarkastaa ennen koneeseen nousua.

Useat maat ovat auki matkailijoille, mutta edellyttävät koronatodistuksia, joten ulkomaille suuntaavien tulee aina tarkistaa kohdemaansa edellyttämät asiakirjat kyseisen maan viranomaisen sivuilta tai matkustusrajoituskartasta Finnairin sivuilta. Finnair lentää kesäkaudella noin 60 kohteeseen, ja kohteiden määrä kasvaa talvikaudelle.