Katiska 2 oikeudessa tänään: Niko Ranta-aho voi saada Suomen historian kovimman huumetuomion

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ei ole tuomittu ketään rikollista yli 20 vuoden vankeusrangaistukseen huumausainerikoksista. Katiska-vyyhtien päätekijää, Niko Ranta-ahoa, saattaa odottaa vuosikymmenien pituinen kakku lusittavaksi.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään niin sanotun Katiska 2 -huumevyyhtiä. Syytetyn penkillä istuva Niko Ranta-aho kärsii parhaillaan Katiska 1 -huumejutusta saamaansa 11 vuoden vankeustuomiota. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Syyttäjä vaatii Ranta-aholle edellisen tuomion päälle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Syytteiden mukaan Ranta-ajo on johtanut Espanjasta käsin huumeita salakuljettanutta rikollisryhmää. Niko Ranta-aho eli luksustyyliin huumausainebisneksillä tienatessaan. Hulppea elintyyli vaihtui rikollisen vankeusrangaistukseen. Hän sai äsken lämpöhalvauksen sellissään.