Tokiossa hätätila – olympialaiset järjestetään ilman yleisöä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion jo kertaalleen vuodella siirretyt kesäolympialaiset alkavat 23. heinäkuuta 2021. Kilpailujen Tokiossa sijaitseviin tapahtumapaikoihin ei pahentuneen koronatilanteen vuoksi julistetun hätätilan vuoksi päästetä lainkaan yleisöä.

Tuoreesta päätöksestä ilmoitettiin kilpailujen järjestäjien ja Japanin hallituksen edustajien välisten neuvottelujen jälkeen. Olympiakoimiteaan kuuluvan Seiko Hashimoton mukaan järjestäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin järjestää tapahtuma rajoitetussa muodossa. Tokion olympialaisten yhteensä 42 tapahtumapaikasta 25 sijaitsee Tokiossa ja kolme Tokion läheisillä alueilla, joissa paikalla ei myöskään tule olemaan yleisöä.

Vielä aikaisemmin yleisöä oli tarkoitus päästää seuraamaan Olympialaisia 50 prosentin kapasiteetilla. Tokion hätätila kestää CNN-uutissivuston mukaan 12. kesäkuuta – 22. elokuuta, joten se kestää koko Olympialaisten ajan. Parhaillaan noin 15 prosenttia koko Japanin asukkaista on täysin rokotettu.