Kolmen Kaverin Jäätelö tähtää kansainväliseksi menestykseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen jäätelövalmistaja 3 Kaveria on perustettu vuonna 2012. Yrityksen taustalla hääräävät Heikki Huotari, Ilkka Wikholm ja Sauli Saarnisto. Nyt jäätelöpurkkeja ja -puikkoja myydään noin 5.000 kaupassa Suomessa ja Ruotsissa. Tämän vuoden liikevaihto ylittää 10 miljoonaa euroa.

Kaverusten jäätelöt ovat raivanneet tiensä suomalaisten suosioon. Se on saavuttanut menestystä myös naapurimaassamme Ruotsissa, mutta nyt yritys pyrkii kohti kansainvälisiä vesiä. Jäätelötehdas on aloittanut yhteistyön pääomasijoittaja Sentican kanssa.

– Harva suomalainen elintarvikealan yritys kansainvälistyy, ja yksi syy on varmasti niin ajallisten kuin taloudellistenkin resurssien puute. Haluamme nähdä, mihin asti jäätelömme voivat meidät vielä viedä, pohtii yksi perustajista, Ilkka Wikholm.