Finnairin lentokone viimeiselle matkalleen – koskettava video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokoneiden elinkaari voi hyvin hoidettuna ja huollettuna olla vuosikymmeniä, mutta joskus tulee hetki jättää lentokoneille jäähyväiset. Nyt tällainen tilanne on kohdannut Finnairin Airbus 319 -matkustajakoneelle, jonka suomalainen rekisteritunnus oli OH-LVB. Se saateltiin nyt viimeiselle matkalleen Kuusankoskelle osien sulattamista varten.

OH-LVB ehti palvella Finnairin sinivalkoisessa laivastossa 21 vuotta, jonka aikana se teki 32 966 lentoa ja lentotunteja kertyi 54 710. Ennen lentokoneen saattamista viimeiselle matkalleen siitä irrotettiin yli tuhat osaa käytettäväksi muiden lentokoneiden varaosina. Näitä osia olivat muun muassa lentokoneen moottorit ja laskutelineet.

Arvioiden mukaan lentokoneen rungosta jopa 99-95 prosenttia voidaan kierrättää. Seuraavaksi suomalaiset voivat kohdata lentokoneen rungon vaikkapa alumiinisena juomatölkkinä.

@finnair

Airbus A319 OH-LVB has left the building 🥺💔 ##feelfinnair

♬ Farewell (piano solo, sad, BGM)(944206) – TrickSTAR MUSIC