Sähköpotkulautayhtiö Voi kokeili hidastaa nopeuksia yöaikaan – kokeilu jatkuu edelleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien kaupunkien katukuvissa näkyvien sähköpotkulautojen ympärillä käy kiivas keskustelu. Huolta on herättänyt muun muassa kohonnut pähtyneinä käyttävien keskuudessa.

Sähköpotkulautayhtiö Voi aloitti taannoin kokeilun, jossa lautojen nopeutta rajoitettiin yöaikaan. Lautojen maksiminopeutta pudotettiin Helsingissä suurten ravintolakeskittymien alueilla 25 kilometrin tuntivauhdista 15 kilometrin tuntivauhtiin. Voin mukaan käyttäjiltä saatu palaute on ollut positiivista, joskin osa yhtiön kyselyyn vastanneista ilmoitti saattavansa valita jatkossa toisen yhtiön sähköpotkulaudat.

– 61 prosenttia käyttäjistä piti kokeilua hyvänä. Kuitenkin 66 prosenttia vastaajista myönsi, että saattaa valita jatkossa öiseen aikaan toisen toimijan, jolla rajoituksia ei ole, Voin Suomen operatiivisen toiminnan vastaava johtaja Reetta Alastalo kertoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan seuraavaksi on tarkoitus kartoittaa, miten kokeilu on vaikuttanut onnettomuuksien määrään. Kyseessä on Euroopan ensimmäinen kokeilu, jossa sähköpotkulautojen nopeutta rajoitetaan kellonajan mukaan. Alastalon mukaan Voin kanta on tosin se, että lainsäätäjien tulisi harkita promillerajan ottamista sähköpotkulautoihin.