Yle: Klarnan tietoturvassa aukko – tuotteita voi tilata toisen nimiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maksunvälitysyhtiö Klarna on tullut tutuksi monille verkkokaupoista tuotteita kotiinsa tilanneille. Nyt laajasti käytetyn ruotsalaisyhtiön tietoturvasta on Ylen mukaan paljastunut aukko, joka voi mahdollistaa erilaisten petosten tekemisen.

Ylen MOT:n tekemän selvityksen mukaan tietoturva-aukko on mahdollistanut asiakkaiden tilien käytön petoksiin ja identiteettivarkauksiin. Sen avulla on ollut mahdollista esimerkiksi tilata tuotteita toisten asiakkaiden nimiin. Tietosuojavaluutetun kerrotaan saaneen Klarnasta yli 150 kantelua.

Tuotteiden tilaamisen toisten nimissä kerrotaan olleen mahdollista jopa tapauksissa, joissa toisella henkilöllä ei ole luotuna omaa Klarna-tiliä. Klarnan mukaan yhtiö on panostanut viime vuosina verkkokaupan turvallisuuteen, ja yhtiö kiistää ettei se olisi reagoinut aikaisemmin huoliin heikosta tietoturvasta.

Klarna on ruotsalainen yritys, joka tarjoaa verkkokaupoilla maksamisratkaisuja. Yhtiön palveluja käyttää maailmanlaajuisesti noin 250 000 yritystä.