Floridassa löytyi kaksi muinaisen hirviöhain hammasta: ”Planeettamme historian mysteereitä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman merissä ui muinaisina aikoina hailaji, jonka rinnalla nykyiset hait eivät ole mitään. 3,6 miljoonaa vuotta sitten sukupuuttoon kuollut megalodon-jättiläshai saattoi kasvaa jopa 18 metrin pituiseksi. Haiden valtavia hampaita löydetään toisinaan edelleen.

Yhdysvaltojen Floridassa asuva Jacob Danner on tehnyt alle kuukauden aikana kaksi onnekasta löytöä. Hän löysi ensin kolme viikkoa sitten rannalta 7,5 senttiä pitkän megalodonin hampaan. Kävellessään taannoin rannalla hurrikaani Elsan jälkeen hän tuli jälleen löytäneeksi uuden hampaan, joka oli tällä kertaa jopa 10 senttiä pitkä.

– Kyseessä oli vasta toinen kerta viikkojen sisällä kun olin ulkoilemassa, ja kumpanakin kertana löysin auringonnousua katsellessani megalodonin hampaan. Tuntuu upealta omistaa palanen planeettamme historian mysteereitä, Danner kuvaili AccuWeather-sivustolle.

Megalodonien hampaat ovat kysyttyä tavaraa keräiljöiden keskuudessa. Niitä päätyy toisinaan rannoille meren pohjasta myrskyjen esiin nostamina.