Saksassa vakava tulvakatastrofi – kuusi taloa romahtanut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiossa on kadonnut 30 ihmistä tulvien ja rankkasateiden aiheuttaman katastrofin seurauksena. Neljän ihmisen kerrotaan kuolleen. Kuusi taloa on romahtanut ja useat muut talot ovat romahtamisvaarassa.

Rankkasateet jatkuvat arvioiden mukaan ainakin perjantaihin asti. Tulvat ovat vaatineet myös pelastushenkilökuntaan kuuluvia uhreja, kun kaksi palomiestä hukkui keskiviikkona. Armeija on auttamassa pelastustöissä ja koko Lounais-Saksa on hätätilassa.

Äärimmäiset sääolosuhteet ovat katkaisseet liikenteen alueella. Viranomaisten mukaan tilanne on sekava. Saksalainen BILD kertoo, että Nordrhein-Westfalenissa sijaitsevan vanhainkodin 76 asukasta jouduttiim evakuoimaan myöhään keskiviikkoiltana.